logo_HB

De druppel en de oceaan

Handboek voor persoonlijk leiderschap

 

Iedereen weet dat de druppel opgaat in de oceaan,

slechts weinigen weten dat de oceaan opgaat in de druppel.

KABIR (1450-1510)


De druppel en de oceaan is een boek over spiritueel leiderschap dat de weg wijst om veranderingen te laten slagen, zowel in organisaties als in je persoonlijke leven. Leiderschap dat niet is voorbehouden aan enkele mensen ‘aan de top’, maar bereikbaar is voor iedereen die de moed heeft te staan voor zijn waarden en een visie heeft op een toekomst voor ons allen. Een boek dat een boeiend en origineel antwoord formuleert op belangrijke maatschappelijke vragen van deze tijd.

Te bestellen via info@hanbekkers.nl, bij Bol.com, bij Managementboek of verkrijgbaar in elke boekhandel.

 

 

 

 

De druppel en de oceaan is een boek van een leider – in dit geval uit het openbaar bestuur – voor leiders. Uitgangspunt in zijn denken is dat we ons gedrag weer moeten gaan baseren op onze authentieke waarden. Daarvoor moeten we ons bewust zijn van wat voor ons echt belangrijk is, welke zin en betekenis we aan ons leven willen geven. Ik kan dit boek niet alleen van harte aanbevelen aan leiders, bestuurders en managers, maar ook aan studenten, scholieren en mensen die zoeken naar de beste manier waarop zij dienstbaar kunnen zijn aan anderen en aan onze gezamenlijke toekomst.” Herman Wijffels

‘De druppel en de oceaan’ van Han Bekkers: het op ‘twee na beste managementboek ooit’, aldus lezers van het blad MT in 2010 uit een selectie van 100 managementboeken.

Dit boek is een geheel herziene en geactualiseerde derde druk. 

Boekgegevens:
De druppel en de oceaan. Handboek voor persoonlijk leiderschap van Han Bekkers met een woord vooraf van Herman Wijffels. 3e geheel herziene druk, ISBN 978 94 921 7969 2, soft-cover paperback, 326 blz., full colour geïllustreerd, € 25,50, e-boekversie € 15,50. Te bestellen bij Bol.com, bij Managementboek, in elke boekhandel of bij info@hanbekkers.nl. Geen verzendkosten bij bestelling van 2 exemplaren of meer.
De oorspronkelijke uitgave van De druppel en de oceaan is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren te koop. Prijs € 20,00. Ook te bestellen bij info@hanbekkers.nl.

 

Tekst uit: De druppel en de oceaan, p. 104, 2e druk:

De sprong in het diepe

Waarden formuleren is kiezen. Kiezen wat je belangrijk vindt in je leven en je werk door jezelf twee sleutelvragen te stellen: ‘Wat is belangrijk en wat wil ik bereiken?’ De antwoorden op die twee vragen zijn je richtsnoer voor jouw pad in je leven. En als je gekozen hebt hoe je wilt leven en werken, komt jouw moment van de waarheid: daadwerkelijk leven volgens je gekozen waarden.

Niet kiezen is ook kiezen, want de waarden in je leven zijn impliciet als je ze niet expliciet maakt en bewust bent. Om je eigen leven te leven is het van cruciaal belang dat je een bewuste keuze maakt. Dat vraagt eerlijkheid, moed en doorzettingsvermogen, want het is ook een stellingname. Je laat iets van jezelf zien en dat heeft consequenties, voor je geloofwaardigheid, je relaties met anderen én voor de wijze waarop je je leven inricht. Het kan zijn dat mensen zich van je afwenden als je duidelijk gaat uitkomen voor je keuzes in plaats iedereen te vriend houden en dat ze verrast zijn door de wending die je in je leven of je werk maakt. Of dat zij zich zorgen maken wat je nieuwe gedrag voor hen betekent en misschien zelfs bang worden dat ook zij iets onder ogen moeten gaan zien wat ze liever niet zien. Door in liefdevol contact te blijven en te blijven staan voor je keuzes steun je anderen en blijf je geloofwaardig.

Wij zijn altijd bang dat we vallen en in het niets terecht komen als we de sprong in het onbekende wagen. Voor die angst is geen oplossing, want je angst kun je alleen maar onder ogen zien en mét de angst toch gewoon springen, omdat we innerlijk weten dat we de keuze om te leven naar onze waarheid wel moeten maken om onszelf onder ogen te komen. We zullen misschien niet gelukkiger zijn als we ervoor kiezen onze waarheid te volgen, maar het zal wel ons eigen bewuste leven zijn.

 

Nieuw paradigma

De druppel en de oceaan’ formuleert een nieuw paradigma, een nieuwe wijze van denken die toegesneden is op de wereld van vandaag en morgen. Een paradigma van eenheid, verantwoordelijkheid en geloof in de scheppende kracht van ons allen om een toekomst te creëren zoals we deze willen hebben. De volgende stap in onze beschaving vraagt om het overstijgen van het principe van survival of the fittest naar een door het hart gedragen bewustzijn. Het gaat niet om ‘ik wel en jij niet’, maar om ons allemaal. Voor deze verandering hebben we leiders nodig met visie, die verantwoordelijkheid willen nemen voor de toestand waarin we ons bevinden. Leiders die in staat zijn om door hun gedrag een voorbeeld voor anderen te zijn. Zo’n leider kunnen wij allemaal zijn, al lijken wij zo klein als een druppel in de oceaan: allemaal op onze eigen manier, in onze eigen omgeving kunnen we een beslissende invloed hebben op de toekomst van de wereld.

Dit boek geeft een theoretische achtergrond voor fundamentele veranderingen én praktische handvatten voor hoe je dat aanpakt, op welke wijze je je eigen gedrag beïnvloedt en daarmee het gedrag van je medemens.

 

Recensie:

Een zeer goed boek met een diepe lading. Je wordt aan het denken gezet op een zeer subtiele manier. Heel gevarieerd geschreven, dus het verveeld géén moment. E.Blikman.

 

Bestellen via info@hanbekkers.nl

Ook verkrijgbaar in de boekhandel, bij Bol.com of Managementboek.nl.

 

De druppel en de oceaan. Handboek voor persoonlijk leiderschap. De theoretische achtergrond voor Reis naar de bron. Bij bestelling via info@hanbekkers.nl:

  • Paperback: ISBN 9-789-492179-69-2
  • Prijs Paperback € 24,90, inclusief 9% BTW
  • Verzendkosten per exemplaar € 3,75. Vanaf 3 exemplaren gratis verzending.
  • E-boek: ISBN 9-789-492179-79-1
  • Prijs E-boek € 14,90, inclusief 21% BTW
  • Bij afname van meer dan 10 exemplaren of aanschaf voor wederverkoop krijg je € 5 per boek korting.

Misschien ook iets voor jou? Bestel dan tegelijkertijd:

  • Reis naar de bron verschijnt naar verwachting eind oktober 2020. 
  • Mirror Me. Het bekende feedback gezelschapsspel. Leer jezelf kennen door de ogen van de ander.€ 22,50 en bij gelijktijdige bestelling € 20,00.
  • Florian Bekkers, Effectief project- en programmamanagementMaak kennis met het praktijkgerichte en degelijke boek over de effectieve aanpak van maatschappelijke opgaven. € 19.90.