logo_HB

REIS NAAR DE BRON

over liefde, pijn en bezieling

 

Reis naar de bron is een meeslepend verhaal over liefde, pijn en bezieling dat spirituele wijsheidstradities verbindt met moderne psychologische inzichten. Het is het op zichzelf staande eerste deel van de Reistrilogie. Deel 2 is Reis van de hoop en deel 3 is Reis van de feniks.  

David is op de vlucht voor de spoken uit zijn verleden, maar hij is op een dood punt beland. Trauma’s uit zijn jeugd en vergeten droombeelden verstoren zijn gemoedsrust en in de liefde stapelen de mislukkingen zich op. Met de moed der wanhoop legt hij zijn lot in handen van een leermeester, al vormen diens wijze lessen slechts een begin van wat hij te leren heeft in zijn zoektocht naar de ware wijsheid, naar zijn bron.
Een geliefde toont hem een glimp van het paradijs, maar zelfs de zuiverste liefde kan geen standhouden wanneer ze is geboren uit verraad. Zijn reis is een lange, barre tocht, zowel naar binnen als naar buiten, die hem steeds een stukje verder brengt op de innerlijke weg naar zijn spirituele bron. Als hij zijn werkelijke doel eenmaal bereikt heeft, ziet dat er heel anders uit dan hij ooit had durven dromen.

 

Bestellen of via info@hanbekkers.nl

Ook verkrijgbaar in de boekhandel, bij Bol.com of Managementboek.nl.

 

Online meeting Reis naar de bron

De komende tijd organiseer ik een aantal online bijeenkomsten.

1. Informatieve bijeenkomst. Een bijeenkomst waarin ik toelicht hoe het boek tot stand is gekomen, waar het precies over gaat en geef ik aan de hand van een aantal voorbeeld teksten meer achtergrond van de betekenis van de teksten.

2. Lezersbijeenkomsten. Online bijeenkomsten van lezers, waarin ervaringen kunnen worden uitgewisseld en vragen beantwoord.

3. Lezersgroep. Elke week bespreken we een hoofdstuk, ik geef toelichting op de tekst, beantwoord vragen en we bespreken wat de tekst jou doet. De bijeenkomst duren naar verwachting een half uur per week. De bijeenkomsten beginnen in december 2020.

Geef je op als je een of meerdere bijeenkomsten wilt bijwonen en houd mijn agenda in de gaten.

 

Inhoud

'Reis naar de bron' is mijn eerste roman. Ik heb vijf jaar uitgetrokken om het boek te schrijven en het is nu klaar.  Het is een reisverslag van een uiterlijke reis die symbool staat voor een innerlijke reis van de hoofdpersoon David, een liefdesroman, een avonturenroman, een psychologische roman en een spirituele roman tegen de achtergrond van turbulente wereldgebeurtenissen. 

Ik geef de geïnteresseerde lezer alvast een voorproefje van de eerste bladzijde:

David voelt zijn hoop wegzakken in een poel van diepe vertwijfeling, die hem tot op het bot uitput.
“Ik kan niet meer, Eva,” zucht hij en zijn zachte woorden sterven weg in de kleine kamer.
Eva knikt en zegt niets. Ze is bleek weggetrokken achter een bloedeloos masker van verdriet. De pijn die David, dwars door de muur van koele bescherming steeds weer bij haar oproept, maakt haar wanhopig, ondanks haar onwankelbare liefde voor hem. Ook zij heeft een aandeel in de barrière tussen hen, want het is immers haar eigen pijn die hij aanraakt en het is haar eigen keuze om van hem te blijven houden. Haar liefde voor David is steeds weer de inspiratie geweest om hem te vergeven, zich haar eigen pijn toe te eigenen en haar hart voor hem te openen. Zij strijdt voor haar liefde, want ze voelt dat die nooit op zal houden te bestaan en tegelijkertijd weet ze niet of een intieme liefdesrelatie met hem bij haar past. Ze wil onafhankelijk en autonoom zijn, haar eigen leven leiden, en bij David voelt ze zich klein. Ze raakt kwijt waar zijzelf op uit is in het leven. Ze wil zo graag breken met de karmische familietraditie en een zelfstandig wezen zijn, dat onafhankelijk van haar verleden haar plaats in de wereld inneemt, zoals de berg, die onafhankelijk van de stormen om hem heen, zichzelf blijft. Eva verlangt naar een eigen levenspad, een middenweg tussen haar afhankelijkheid van David waarin ze zichzelf verliest en hij haar kwetst, en een leven los van David, iets wat ze alleen maar kan bereiken door met hem te breken. Ze veegt een traan weg.

Meer lezen? Stuur me een email naar info@hanbekkers.nl en je krijgt het gehele eerste hoofdstuk.

 

Recensies kun je op de volgende plaatsen inzien:

Bestellen via info@hanbekkers.nl

Ook verkrijgbaar in de boekhandel, bij Bol.com of Managementboek.nl.

Reis naar de bron verschijnt naar verwachting eind oktober 2020. Bij bestelling via info@hanbekkers.nl:

  • Prijs € 20,00, inclusief 9% BTW
  • Verzendkosten per exemplaar € 3,75. Vanaf 3 exemplaren gratis verzending.
  • E-boek € 12,00, inclusief 21% BTW
  • Bij afname van meer dan 10 exemplaren en aanschaf voor wederverkoop krijg je 40% (€ 8,00) per boek korting.

Misschien ook iets voor jou? Bestel dan tegelijkertijd:

  • De druppel en de oceaan. Handboek voor persoonlijk leiderschap. De theoretische achtergrond voor Reis naar de bron. € 25,50 en € 15,00 (e-boek).
  • Mirror Me. Het bekende feedback gezelschapsspel. Leer jezelf kennen door de ogen van de ander. € 22,50, nu voor € 20,00 bij bestelling van reis naar de bron.
  • Florian Bekkers, Effectief project- en programmamanagementMaak kennis met het praktijkgerichte en degelijke boek over de effectieve aanpak van maatschappelijke opgaven. € 27,50.