logo_HB

Han Bekkers

Ik ben opgeleid tot architect en volkshuisvester aan de TU Delft en heb daarnaast studies gevolgd in psychologie, wijsbegeerte en (bouw)economie. Cursussen in Management en leiderschap (Bestuurlijk management ROI, Zuijderveld, Avatar, Landmark), ITIP, Gestalt-psychologie, Creatieve therapie (Cochenille), Bodywork. Werkzaam (geweest) als Coördinator/directeur van de Stivero en in de gemeentelijke en rijksoverheid als leidinggevende: van afdelingshoofd (Dordrecht), via Projectmanager Stadsvernieuwing (Rotterdam) en Beleidsdirecteur op het ministerie van VROM (DGVH) tot en met gemeentesecretaris/algemeen directeur van Dordrecht, Nijmegen, Amersfoort (en kort Enschede) en als gemeentesecretaris/transitiemanager in Haarlemmermeer, Haaksbergen, Landgraaf, Heerlen, Leiden en Leudal. In 2008 is mijn laatste boek 'De druppel en de oceaan. Handboek voor persoonlijk leiderschap' uitgegeven, dat door lezers van MT is uitgeroepen tot het op twee na beste managementboek ooit. Inmiddels is de derde herziene, druk uitgekomen, ook als e-boek. Onlangs heb ik een nieuw boek, een roman, afgerond: 'Reis naar de bron'. Ik geef mensen via coaching en counseling begeleiding in hun leven en werk. Verder als voorzitter diverse bestuurlijke functies uitgeoefend, waaronder de Vereniging van gemeentesecretarissen, RvT MEERVoormekaar, Volkshuisvestingsraad Zuidwest en vele trainingen en cursussen gegeven.

 

Statement inzake Avatar naar aanleiding van tendentieuze berichtgeving in NRC en andere media (maart 2018):

Avatar:

Ik heb nooit een persoonlijke cursus die ik heb gevolgd gepromoot tijdens mijn werk, op één uitzondering na: Tijdens mijn eerste functie als gemeentesecretaris in Dordrecht 20 jaar geleden, heb ik enthousiast gesproken over een cursus bij Landmark, waarna twee wethouders en drie directeuren tot hun grote enthousiasme ook de cursus hebben gevolgd.

Nooit heeft mijn werkgever een cursus, die ik heb gedaan, voor anderen betaald.

Het is juist dat ik een cursus bij Avatar heb gevolgd en ook niet meer dan dat. In mijn ervaring is het een trainingsprogramma dat streeft naar wereldvrede, leert bewust te worden van onbewuste drijfveren, integriteit te bewaken en levensdoelen te stellen. De Avatar Cursus is een niet-religieus, praktisch en effectief systeem voor het onderzoeken en begrijpen van de unieke aard en werking van je eigen bewustzijn. Het gaat over leren bewust te leven. 

Ik heb tijdens de drie cursussen nooit iets ervaren wat lijkt op een sekte.

Behalve het volgen van deze cursus in het verleden ben ik op geen enkele wijze met Avatar verbonden. Er is geen sprake van het op welke wijze dan ook overbrengen van Avatar-gedachtegoed in mijn professionele werk. Er is geen Avatar-gedachtegoed bij mij bekend.

Ik ben gevormd door mijn opvoeding, ervaring en diverse leerscholen. In mijn werk handel ik als een geïntegreerd en autonoom persoon die al deze kennis en ervaring op een professionele manier eigen heeft gemaakt en zet deze in op de professionele ontwikkeling van mensen en organisaties. Iedere andere suggestie is onjuist.

Zie ook artikel BBC http://www.bbc.com/news/world-europe-43584884

Honorarium: 

Al mijn honoreringen zijn door colleges van B&W goedgekeurd en volledig in overeenstemming met marktomstandigheden ten tijde van mijn aanstelling. De uiteindelijke bruto uurtarieven zijn vergelijkbaar met de honoreringen voor vaste aanstellingen met een opslag voor risico, overhead, ziekte, e.d

Zie Curriculum Vitae Han Bekkers

Zie Nevenwerkzaamheden

Zie Publicaties