logo_HB

Referenties

Ik geef graag enkele referenties van opdrachtgevers, deelnemers en collega's.

  • Over Interim- en Transitie-Management:

Haaksbergen

“Mensen hebben het gevoel dat ze er weer toe doen, hun bijdrage wordt gewaardeerd, fouten zijn er om van te leren."
"College heeft beter inzicht in eigen functioneren en krijgt de mogelijkheid te verbeteren.
Draagvlak in MT en organisatie voor organisatieontwikkeling."
"Vanuit andere perspectieven kijken naar oplossingen."
"Inspiratie. Drive, Flow, enigszins herwonnen vertrouwen.”

Leiden

“Op alle onderdelen goede tot zeer goede resultaten behaald. Management, integriteit en professionaliteit zeer goed. Planning kan meer aandacht hebben.”
“Han blijkt te beschikken over een natuurlijk overwicht, sturing als tweede natuur. (…) Han gaat altijd in gesprek, behandelt iedereen met respect, geeft ruimte aan mensen, bevordert samenwerken en is heel erg gericht op relaties. (…) Zijn openheid en kwetsbaarheid siert Han als professional, maar zeker ook als mens.” H.

Landgraaf

“Daadkracht/beslissingen nemen is vergroot.
Samenhang en samenwerking is verbeterd.
Onrust en gebrek aan vertrouwen bij medewerkers weggenomen.
Anders en vernieuwend gaan denken, aandacht voor cultuur, eigen verantwoordelijkheid mensen, proces.”

Nijmegen

“Han is vooral een ‘inspirator’ en een ‘visionair’. (…) Je rapport dat je na de eerste 100 dagen schreef is een voortreffelijke analyse, die nog steeds geldt. (…) De ontwikkeling van mensen is voor jou een centraal thema.” G.

Leudal

"Zijn verdiensten voor Leudal lijken paradoxaal: aan de ene kant heeft Han de broodnodige rust gebracht in de organisatie, aan de andere kant heeft hij de organisatie verder gebracht in haar ontwikkeling en de basis versterkt. Han gaf als eindverantwoordelijke vertrouwen en ruimte, maar wist op het juiste moment aan de touwtjes te trekken. Sterk in het situationeel leidinggeven, koersvast en een ‘gezonde portie professionele koppigheid‘." L.

  • Over Teamontwikkeling:

“Ons tijd en ruimte geven om met elkaar te praten in open sfeer. B.
In kaart brengen team-behoefte, begin concretisering team-werking. K.
Han zorgt ervoor dat we tijd maken om de belangrijke zaken te bespreken en de praktische alledaagse dingen even te laten voor wat ze zijn. M.
Ons beter leren kennen en op onze verantwoordelijkheden gewezen.” F.

  • Over de Meditatieweken:

"Ik heb in februari 2015 aan een meditatieweek deel genomen in Carces, onder leiding van Han Bekkers.
De prachtige omgeving, het heerlijke huis met oude olijfbomen en zwembad en de gastvrije en zorgzame begeleiding van Han maakten deze week tot een onvergetelijke ervaring. Een aanrader voor mensen die tot rust willen komen in een mooie en prikkelarme omgeving, energie willen opdoen en hun meditatiepraktijk willen verdiepen." D.

"Ik heb me welkom gevoeld en alles was erg goed georganiseerd in een perfecte accommodatie. Han gaf een aansprekend programma met duidelijke en helpende thema's. De stiltedag was een fantastische ervaring: zo'n goeie manier om helemaal bij jezelf te komen!! Het was goed om zelf ruimte te krijgen om iets in het programma te vullen, want iedereen bleek een prachtig eigen stuk te kunnen invullen. Veel dank, was erg inspirerend. dagelijks aan het mediteren nu, dus zo'n week werkt heel goed voor de discipline en motivatie." B.

  • Over de zeilweken:

“Wat ik wel weet is, dat me in die week iets heel kostbaars is gegeven; iets van eenvoudig Er Zijn met alles wat ik ben. Kortom: ik wilde even laten weten dat je vaak in mijn gedachten bent en dat ik je nogmaals wil danken voor dit geweldige geschenk.” M

“De tocht was voor mij een aangename aaneenschakeling van zeilen, dobberen, ankeren, mooie baaien, prachtige vergezichten, snorkelen, heerlijk eten en goede gesprekken. (…) Enkele voor mij spirituele momenten zal ik nooit vergeten. Bijvoorbeeld de ochtend dat ik – voorafgaand aan een duik in zee – de natuur bewonderde in al zijn schoonheid. Op het moment dat ik ten volle besefte hoe waardevol dat voor me is, sprongen honderden zilvervisjes tegelijk uit het water. Beschenen door de ochtendzon gaf dat een magische glittering. Dat – en de diepere betekenis die ik daaraan geef - zal me het meest bijblijven. Ik ben dichter bij mijn kernwaarden gekomen. Door de reis besef ik eens te meer hoe belangrijk vrijheid (ruimte, water), bespiegeling en natuur voor me zijn. (…) Verder ben ik geïnspireerd door de wijze waarop jij schipper bent. Met een prachtige combinatie van mildheid en duidelijkheid. Han, nogmaals enorm veel dank voor alles wat je hebt gedaan.” R.

“Als ik anderen afgelopen weken verteld heb over de zeiltocht, was het eerste wat ik vertelde de prachtige natuur en het heerlijke zeilen op stevige wind. Dan vul ik aan met dat het, naast jou, totaal nieuwe mensen waren gedurende een volle week op een boot, die deze reis bijzonder maakte. (…) Het meest is me bij gebleven jouw verhaal over het proces van opschrijven van je ideeën zodat je een nieuw platform creëert dat je weer gebruikt voor je verdere ontwikkeling. Bijzonder en ook spannend vond ik onze nieuwe kennismaking en ik moet zeggen die is me bijzonder goed bevallen; je bent een prettig, inspirerend en humorvol persoon.” H.

"Ik heb genoten van het zeer goede gezelschap en de gesprekken die we voerden. En dat allemaal onder de bezielende leiding van Han als zeer ervaren en deskundig zeezeiler, die graag zijn kennis en kunde op een prettige manier wilde delen." H

"Ik wil de vakantie (...) nog wel een keer over doen. Dat is dus nog even los van het feit dat ik het een geweldige vakantie heb gevonden die sowieso voor herhaling vatbaar was." R.

  • Over coaching, counseling en therapie:

Relatietherapie:

"Ik heb je rust ervaren en je steun, de steun dat ik mag voelen wat ik te voelen heb, dit mag uiten. Met H. en mij was fijn dat je vragen stelde aan ons die we beantwoordden in bijzijn van de ander. Vragen die je elkaar bijna niet stelt in je dagelijkse leven, maar die mij toen hebben geholpen te vertrouwen dat H. van me houdt." T.

Werkcoaching:

"Veel dank voor de steun die ik kreeg om de lastige periode door te komen." D.

Persoonlijke coaching en therapie:

"De sessies zijn intens, je weet het vertrouwen in mij in vol overgave lief te hebben, te verankeren en te delen. Zowel privé als in werk kan ik nu het onbewuste bewust maken en van daaruit kiezen wat op dat moment bij me past in het kunnen zijn wie ik ben. Dat geeft meer rust, stabiliteit, openheid, daaruit ontstaat er ruimte en is er meer interactie. Mijn omgeving herkent dit in mij en mensen vinden het fijn om bij mij te zijn." D

“Ik wilde je bedanken voor de eerste sessie. Ik heb het als heel fijn ervaren.” T.

“Mijn partner kwam vannacht helemaal open en liefdevol thuis. Hij was erg blij met je coaching. Dank je.” L.

"Ik ben in eerste instantie door je boek “ de Druppel....” geïnspireerd geraakt. Ik zal niet de eerste zijn die tegen je zegt dat je een bijzonder prettig mens bent om mee samen te werken. (...) Jij hebt een bijzonder scherpe en analytische blik, en deze is gekoppeld aan een sterke intuïtie. Hiermee kun je heel snel tot de kern komen en door jouw korte interventies liet je mij zeer effectief zien waar de pijn en waar mijn verbeteringspotentieel ligt. Kort sparren over mogelijke oplossingen in specifieke casuïstiek maakten voor mij de interventies nog waardevoller. Als laatste, door jouw aanpak én persoonlijkheid is het niet moeilijk om eerlijk te zijn over lastige thema’s. Dank voor je ondersteuning!" ML.