logo_HB

Meditatie en mindfulness

Ben je eraan toe je even terug te trekken uit de hectiek van het dagelijkse leven en tot rust te komen in een prikkelarme omgeving?
Ondervind je knelpunten in je leven, waar je regelmatig tegenaan loopt?
Ben je toe aan een nieuwe stap in je ontwikkeling en zoek je een goede ingang die bij jou past?

Dan is een week of enkele dagen 'Meditatie met ziel, geest en lichaam'© misschien iets voor jou. Een inspirerende week vol stilte, rust en beweging naar de essentie van je bestaan. Regelmatig organiseer ik zo'n week in Carces in Zuid-Frankrijk: een prachtige stille plek, midden in de natuur met alle voorzieningen die nodig zijn om tot jezelf te komen en je eigen bron weer te laten spreken. Ik bied je een vervullende (mid)week met meditatie, training, counseling, lichaamswerk en ontspanning. Ik nodig je van harte uit deel te nemen aan deze rijke week vol innerlijke avonturen in een rustgevende omgeving.

Zo'n week is een middel om alle ervaringen van de afgelopen tijd te integreren en ruimte te maken voor een nieuwe weg. Dus als je ook behoefte hebt aan een moment voor jezelf te midden van de hectiek van je dagelijkse leven, behoefte hebt aan nieuwe inspiratie op je pad of zelfs denkt dat de tijd aanbreekt een nieuwe weg in je leven of loopbaan in te slaan kan het zinvol zijn deel te nemen.

Als je belangstelling hebt laat me dat dan weten via een email naar info@hanbekkers.nl. Je kunt me ook bellen op 06.5138.8667.

Het begin is de leegte van het moment. Je hoeft voor het begin nooit terug naar een ander moment dan het huidige moment. Het begin is altijd brandschoon, net als de leegte van het moment. Ik nodig je uit om werkelijk eerst leegte toe te staan en van daaruit om alles los te laten, gevoelens, gedachten, verwachtingen, verleden en toekomst. Alles, zodat je de eenvoud, vrijheid en eenheid van de leegte ervaart om opnieuw te beginnen.

Vier keer per jaar organiseer ik een midweek rondom de seizoenenzielen. Deze worden in de regel gehouden in Zuid-Frankrijk, maar soms ook in Nederland. Als je meer informatie wilt over de meditatieweken, klik dan hier. Als je belangstelling hebt dan kun je je inschrijven door een email te sturen naar info@hanbekkers.nl of me bellen op 06.5138.8667.

Meer informatie over de meditaties.

 

Ik geef graag enkele referenties van deelnemers van de vorige meditatieweek:

“Ik heb in februari 2015 aan een meditatieweek deel genomen in Carces, onder leiding van Han Bekkers.
De prachtige omgeving, het heerlijke huis met oude olijfbomen en zwembad en de gastvrije en zorgzame begeleiding van Han maakten deze week tot een onvergetelijke ervaring. Een aanrader voor mensen die tot rust willen komen in een mooie en prikkelarme omgeving, energie willen opdoen en hun mediatiepraktijk willen verdiepen.” D.

“Ik heb me welkom gevoeld en alles was erg goed georganiseerd in een perfecte accommodatie. Han gaf een aansprekend programma met duidelijke en helpende thema’s. De stiltedag was een fantastische ervaring: zo’n goeie manier om helemaal bij jezelf te komen!! Het was goed om zelf ruimte te krijgen om iets in het programma te vullen, want iedereen bleek een prachtig eigen stuk te kunnen invullen. Veel dank, was erg inspirerend. Dagelijks aan het mediteren nu, dus zo’n week werkt heel goed voor de discipline en motivatie.” B.

Regelmatig geef ik bijeenkomsten waar meditatie centraal staat. Meditatie (en vormen van yoga) maakt echter onderdeel uit van vrijwel alle programma’s, omdat meditatie bij uitstek geschikt is om terug te keren naar je eigen basis. En daar begint ontwikkeling.