Leiderschap en management

Mijn werk als interim- of transitiemanager kenmerkt zich door analyse en transitie. Door mijn jarenlange ervaring kan ik mensen en organisaties bijstaan om na een verandering of crisis weer in rust te komen, helpen een gewenste verandering door te voeren of in contact te brengen met hun kernkwaliteit en op een nieuw ontwikkelingsspoor zetten.

Na aanstelling maak ik binnen 4 tot 6 weken een Strategisch plan op, waarin ik de hoofdlijnen van de transitie-opdracht uitwerk. De opdrachtgever kan dit plan vaststellen, waarna dat leidraad is voor de te behalen resultaten. Deze resultaten kan ik ook garanderen.

Referenties:

  • Leiden

“Op alle onderdelen goede tot zeer goede resultaten behaald. Management, integriteit en professionaliteit zeer goed. Planning kan meer aandacht hebben.”
“Han blijkt te beschikken over een natuurlijk overwicht, sturing als tweede natuur. (…) Han gaat altijd in gesprek, behandelt iedereen met respect, geeft ruimte aan mensen, bevordert samenwerken en is heel erg gericht op relaties. (…) Zijn openheid en kwetsbaarheid siert Han als professional, maar zeker ook als mens.” H.

  • Heerlen

“Han is een echte transitiemanager. Niets blijft onder zijn handen onaangeroerd.” T

  • Landgraaf

“Daadkracht/beslissingen nemen is vergroot.
Samenhang en samenwerking is verbeterd.
Onrust en gebrek aan vertrouwen bij medewerkers weggenomen.
Anders en vernieuwend gaan denken, aandacht voor cultuur, eigen verantwoordelijkheid mensen, proces.”

  • Nijmegen

“Han is vooral een ‘inspirator’ en een ‘visionair’. (…) Je rapport dat je na de eerste 100 dagen schreef is een voortreffelijke analyse, die nog steeds geldt. (…) De ontwikkeling van mensen is voor jou een centraal thema.” G.

  • Haaksbergen

Mensen hebben het gevoel dat ze er weer toe doen, hun bijdrage wordt gewaardeerd, fouten zijn er om van te leren.
College heeft beter inzicht in eigen functioneren en krijgt de mogelijkheid te verbeteren.
Draagvlak in MT en organisatie voor organisatieontwikkeling.
Vanuit andere perspectieven kijken naar oplossingen.
Inspiratie. Drive, Flow, enigszins herwonnen vertrouwen.

  • Leudal

Zijn verdiensten voor Leudal lijken paradoxaal: aan de ene kant heeft Han de broodnodige rust gebracht in de organisatie. Aan de andere kant heeft hij de organisatie verder gebracht in haar ontwikkeling en de basis versterkt. Han gaf als eindverantwoordelijke vertrouwen en ruimte, maar wist op het juiste moment aan de touwtjes te trekken. Sterk in het situationeel leidinggeven, koersvast en een ‘gezonde portie professionele koppigheid‘.’ L