Reis van de hoop

Over macht, onderdrukking en verlangen.

 

De macht in de wereld is handen van enkelen, die echter ook gebonden zijn aan de wetten van het Systeem. Reis van de hoop is een haarscherpe analyse en een hoopvol perspectief op onze toekomst vanuit een diep verlangen naar menselijkheid.

Waar Reis naar de bron  de romantische en psychologische aspecten van de ontwikkelingsweg van de hoofdpersoon David vertelt, beziet Reis van de hoop zijn ontwikkeling van de maatschappelijke kant. Het boek vertelt hoe David in zijn professionele ontwikkeling op zoek gaat naar de bron van de besturing van de samenleving, in eerste instantie vooral vanuit een economisch perspectief. Hij onderzoekt, vindt verbanden en ontwikkelt een visie op het functioneren van de samenleving dat hij aan het eind van het boek in een overtuigend betoog wereldkundig maakt en de uitgangspunten schetst van een hoopvolle toekomst.

Reis van de hoop is het tweede deel van de ‘Reis-trilogie’ en verschijnt in 2023.

Inhoud

Een gevaarlijk plan.

Het duizelt David een beetje als ze weer terug naar de salon gaan. In welke wereld raakt hij verzeild? Dit is niet de wereld van zijn vader, niet de wereld uit zijn jeugd met zijn nu kinderachtig lijkende worstelingen over relaties met meisjes en studieperikelen. Dit is een compleet andere wereld, een wereld waar de echte voorwaarden voor het bestaan van miljarden mensen op aarde vanaf hangen. Hoewel hij weet dat hij nog slechts een glimp heeft gezien, begrijpt hij dat de implicaties reusachtig zijn. Hoe kan hij de echte waarheid achterhalen? …. Lees meer Reis van de hoop H1

 

Andere boeken van Han Bekkers:

Reis naar de bron is een meeslepende vertelling over liefde, pijn en bezieling dat spirituele wijsheidstradities verbindt met moderne psychologische inzichten.

De druppel en de oceaan. Handboek voor persoonlijk leiderschap.

De druppel en de oceaan van Han Bekkers is een teken van die nieuwe tijd. Uitgangspunt in zijn denken is dat we ons gedrag weer moeten gaan baseren op onze authentieke waarden, op dat wat voor ons echt belangrijk is. Alles draait om leiderschap dat dienend wil zijn en verbinding kan maken tussen mensen. Han Bekkers schetst op overtuigende en instructieve wijze de contouren van dit nieuwe type leider en de weg om het te worden.
Herman Wijffels