Reis naar de bron – deel 1 Reistrilogie

Over liefde, pijn en bezieling

Reis naar de bron is een meeslepend verhaal over liefde, pijn en bezieling dat spirituele wijsheidstradities verbindt met moderne psychologische inzichten. Het is het op zichzelf staande eerste deel van de Reistrilogie. Deel 2 is Reis van de hoop en deel 3 is Reis van de feniks.

Samenvatting

David is op de vlucht voor de spoken uit zijn verleden, maar hij is op een dood punt beland. Trauma’s uit zijn jeugd en vergeten droombeelden verstoren zijn gemoedsrust en in de liefde stapelen de mislukkingen zich op. Met de moed der wanhoop legt hij zijn lot in handen van een leermeester. Diens wijze lessen vormen echter slechts een begin van wat hij te leren heeft in zijn zoektocht naar de ware wijsheid, naar zijn bron.
Een geliefde toont hem een glimp van het paradijs, maar zelfs de zuiverste liefde kan geen standhouden wanneer ze is geboren uit verraad. Zijn reis is een lange, barre tocht, zowel naar binnen als naar buiten. Stap voor stap brengt deze weg hem steeds een stukje verder op de innerlijke weg naar zijn spirituele bron. Als hij zijn werkelijke doel eenmaal bereikt heeft, ziet dat er heel anders uit dan hij ooit had durven dromen.

Bestellen via info@hanbekkers.nl of verkrijgbaar in de boekhandel, bij Bol.com, Managementboek.nl of via dit Bestelformulier.

Leesgroep

Inmiddels hebben we een eerste Leesgroep afgerond. Met een kleine groep mensen hebben we gezamenlijk het boek gelezen en in een vijftiental online bijeenkomsten besproken. Soms heb ik passages toegelicht of de aandacht ergens op gevestigd, soms brachten deelnemers teksten in die hen raakten en waar we dieper op in gingen. Veel passages riepen relevante herkenning op en raakten aan eigen ervaringen. Ook voor mensen die niet gemakkelijk een roman ter hand nemen bleek de lezersgroep een zinvolle en praktische vorm.

Reactie van een deelneemster:
‘Middels de mooie reis van David ben ik stil gaan staan bij mijn eigen zoektocht naar mijn ‘ware ik’. De leesgroep heb ik als zeer fijn ervaren, waar gedachten en/of vragen uitgewisseld worden in ontspannen sfeer. Ik zie de leesgroep als een bonus op het boek.’ – A

Wil je ook deelnemen aan een volgende leesgroep? Laat het me weten via info@hanbekkers.nl. Samen met de deelnemers spreken we de data af. Voorlopig worden ze online gehouden via Zoom.

Initiatiegroep

In de roman wordt een initiatieproces beschreven, een proces in zeven stappen dat de hoofdpersoon bij zijn bron brengt.

Binnenkort start ik een tweede groep. Als vervolg op de leesgroep of na het lezen van de roman kun je deelnemen aan de initiatiegroep. Stuur me een bericht naar info@hanbekkers.nl, ook als je vragen hebt.

Inhoud
‘Reis naar de bron’ is  is een reisverslag van een uiterlijke reis die symbool staat voor de innerlijke reis van de hoofdpersoon David. Een liefdesroman, een avonturenroman, een psychologische roman en een spirituele roman tegen de achtergrond van turbulente wereldgebeurtenissen.

Ik geef de geïnteresseerde lezer alvast een voorproefje van de eerste bladzijde:

David voelt zijn hoop wegzakken in een poel van diepe vertwijfeling, die hem tot op het bot uitput.
“Ik kan niet meer, Eva,” zucht hij en zijn zachte woorden sterven weg in de kleine kamer.
Eva knikt en zegt niets. Ze is bleek weggetrokken achter een bloedeloos masker van verdriet. De pijn die David, dwars door de muur van koele bescherming steeds weer bij haar oproept, maakt haar wanhopig, ondanks haar onwankelbare liefde voor hem. Ook zij heeft een aandeel in de barrière tussen hen, want het is immers haar eigen pijn die hij aanraakt en het is haar eigen keuze om van hem te blijven houden. Haar liefde voor David  … Meer lezen Reis naar de bron H1

Recensies

  • Wat een prachtig boek is dit. Dit boek lees je niet, dit boek voel je. Alle zintuigen nemen het verhaal echt waar. Het verhaal slaat zich op in je geheugen. Het lijkt meer dan een gewoon verhaal. Zo diepgaand is het geschreven. Heel knap werk van de auteur. Het is een meesterwerk. (…)Sherry
  • Han Bekkers biedt ons een uitnodigende en kwetsbare Tour d’Horizon aan over liefde en zingeving. Hele mooie mix van roman en reflectie. Menukaart van herkenbare belevingen en indrukwekkende keuze mogelijkheden hoe het beste uit je leven en de liefde te halen. – Robert Benninga
  • De reis naar de bron was voor mij, naast een spirituele ontdekkingsreis van de hoofdpersoon, ook een persoonlijk toe te passen zoektocht. Het heeft mij uitgedaagd om, zoals David, naar mijzelf te kijken.
    Mooi en soms bijna poëtisch beschreven, spannend, herkenbaar en meeslepend. Ik kijk uit naar het volgende deel!- Larissa Meinders
  • Ik ben in je boek begonnen en vind het een heerlijk boek om me in onder te dompelen!
    Het is fijn geschreven en interessant met de vele lagen, zonder te ingewikkeld of langdradig te zijn. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. 🤗 Complimenten!-CdR
  • Han Bekkers heeft ‘Reis naar de bron’ geïnspireerd op aspecten uit zijn eigen leven: zijn liefdes, zijn jeugd, zijn reizen over de wereld, zijn studie naar spirituele bronnen en zijn levenservaring. Hij heeft vijf jaar aan dit boek gewerkt. En dat is al een compliment waard. Knap dat je je als auteur zo in een project kan vastgrijpen en zo de tijd neemt om een boek te schrijven. Elk hoofdstuk begint met een citaat, waarin achterin het boek de bronverwijzing is opgenomen. Daar zitten zeker een aantal boeiende en wijze spreuken tussen. Deze start van elk hoofdstuk past perfect bij het boek, waarin het spirituele regelmatig de boventoon vormt. (…)-Boekenbeschrijfster.

Prijs € 20,00, inclusief 9% BTW
Verzendkosten per exemplaar € 4,00. Vanaf 3 exemplaren gratis verzending.
Bij afname van meer dan 10 exemplaren en aanschaf voor wederverkoop krijg je 40% (€ 8,00) per boek korting.

E-boek € 12,00, inclusief 21% BTW

Misschien ook iets voor jou? Bestel dan tegelijkertijd:

De druppel en de oceaan. Handboek voor persoonlijk leiderschap. De theoretische achtergrond voor Reis naar de bron. € 25,50 en € 15,00 (e-boek).
Mirror Me. Het bekende feedback gezelschapsspel. Leer jezelf kennen door de ogen van de ander. € 22,50, nu voor € 20,00 bij bestelling van reis naar de bron.
Florian Bekkers, Effectief project- en programmamanagement. Maak kennis met het praktijkgerichte en degelijke boek over de effectieve aanpak van maatschappelijke opgaven. € 27,50.