De druppel en de oceaan

Handboek voor persoonlijk leiderschap

 

Iedereen weet dat de druppel opgaat in de oceaan,

slechts weinigen weten dat de oceaan opgaat in de druppel.

Kabir (1450-1510)

De druppel en de oceaan is een boek over spiritueel leiderschap dat de weg wijst om veranderingen te laten slagen, zowel in organisaties als in je persoonlijke leven. Leiderschap dat niet is voorbehouden aan enkele mensen ‘aan de top’, maar bereikbaar is voor iedereen die de moed heeft te staan voor zijn waarden en een visie heeft op een toekomst voor ons allen. Een boek dat een boeiend en origineel antwoord formuleert op belangrijke maatschappelijke vragen van deze tijd.

Bestellen via info@hanbekkers.nl, bij Bol.com, bij Managementboek of dit Bestelformulier en verkrijgbaar in elke boekhandel.

Voorwoord

“De druppel en de oceaan is een boek van een leider – in dit geval uit het openbaar bestuur – voor leiders. Uitgangspunt in zijn denken is dat we ons gedrag weer moeten gaan baseren op onze authentieke waarden. Daarvoor moeten we ons bewust zijn van wat voor ons echt belangrijk is, welke zin en betekenis we aan ons leven willen geven. Ik kan dit boek niet alleen van harte aanbevelen aan leiders, bestuurders en managers, maar ook aan studenten, scholieren en mensen die zoeken naar de beste manier waarop zij dienstbaar kunnen zijn aan anderen en aan onze gezamenlijke toekomst.” Herman Wijffels

Op twee na beste managementboek ooit

‘De druppel en de oceaan’ van Han Bekkers: het op ‘twee na beste managementboek ooit’, aldus lezers van het blad MT in 2010 uit een selectie van 100 managementboeken. Op Managementboeken vind je ook een interview met mij over het boek. Lees Anderen uit intrinsieke overtuiging in beweging krijgen is leiderschap

Recensie

Een zeer goed boek met een diepe lading. Je wordt aan het denken gezet op een zeer subtiele manier. Heel gevarieerd geschreven, dus het verveeld géén moment. E.Blikman.

 

Tekst uit: De druppel en de oceaan, p. 95 De sprong in het diepe

‘Waarden formuleren is kiezen. Kiezen wat je belangrijk vindt in je leven en je werk door jezelf twee sleutelvragen te stellen: ‘Wat is belangrijk en wat wil ik bereiken?’ De antwoorden op die twee vragen zijn je richtsnoer voor jouw pad in je leven. En als je gekozen hebt hoe je wilt leven en werken, komt jouw moment van de waarheid: daadwerkelijk leven volgens je gekozen waarden. … Lees meer De druppel en de oceaan 95

  • Paperback: ISBN 9-789-492179-69-2. € 24,90, inclusief 9% BTW
  • Verzendkosten per exemplaar € 4,00. Vanaf 3 exemplaren gratis verzending. Bij afname van meer dan 10 exemplaren of aanschaf voor wederverkoop krijg je € 5 per boek korting.
  • E-boek: ISBN 9-789-492179-79-1. € 14,90, inclusief 21% BTW

Bestellen via info@hanbekkers.nl of de boekhandel. Ook verkrijgbaar in de boekhandel, bij Bol.com of Managementboek.nl.

Misschien ook iets voor jou? Bestel dan tegelijkertijd:

Boekgegevens:
De druppel en de oceaan. Handboek voor persoonlijk leiderschap van Han Bekkers met een woord vooraf van Herman Wijffels. 3e geheel herziene druk, ISBN 978 94 921 7969 2, soft-cover paperback, 326 blz., full colour geïllustreerd, € 25,50, e-boekversie € 15,50.
De oorspronkelijke uitgave van De druppel en de oceaan is uitverkocht. Er zijn nog wel enkele exemplaren te koop. Prijs € 20,00. Ook te bestellen bij info@hanbekkers.nl.